Wat is krillolie

Wat is krillolie

Wat is krillolie?

Krill is een klein garnaaltje dat onderaan de voedselketen staat en behoort tot de geleedpotigen. Het zijn garnaalachtige zeediertjes, die ongeveer anderhalve centimeter groot kunnen worden.

Waar komt krill vandaan?

Krill zwemt in de oceanen rond de Noorden Zuidpool. De diertjes leven van algen die veel omega-3-vetzuren bevatten. Krill is de belangrijkste voedselbron voor veel vissoorten en daardoor zijn de vissen weer een bron van omega-3-vetzuren. De krill die gebruikt wordt in krillolie is de Euphausia Superba welke leeft in de wateren rond Antarctica.

Wat is het verschil met andere omega-3-vetzuren?

Andere producten die omega-3-vetzuren bevatten worden gewonnen uit vis. De vis bevat omega-3-vetzuren in de triglyceriden, de vetlaag van de vis. Bij de krill zijn de omega-3-vetzuren te vinden in vetten van fosfolipiden. Iedere celwand in het lichaam is opgebouwd uit fosfolipiden. Hierdoor kunnen de omega-3-vetzuren uit krillolie beter worden opgenomen. Als krillolie wordt  geconsumeerd, wordt in het lichaam niet alleen de beschikbaarheid van omega-3-vetzuren groter, maar ook die van fosfolipiden.

Een schoon product

Krill wordt gevangen in de relatief schone ijskoude wateren rondom Antarctica. De krill wordt opgezogen met een speciale slang en daarna wordt aan boord direct het water uit de krill verwijderd. Aan land wordt het vet uit de krill geëxtraheerd. Krillolie bevat geen kwik, PCB’s, zware metalen en andere toxines.

Voordelen van Krillolie

vink_icon.png Geen oprispingen of nasmaak
vink_icon.png Zeer zuiver
vink_icon.png Bevat fosfolipiden
vink_icon.png Duurzaam
vink_icon.png MSC gecertificeerd

Klik hier om eenvoudig diverse Krillolie producten met elkaar te vergelijken.